Година Землі 2016

У п’ятницю, 18 березня 2016 р. у Самбірській гімназії відбулася лінійка присвячена акції «Година Землі 2016». Година Землі – це всесвітній природоохоронний рух започаткований Всесвітнім фондом природи. Вона створена у 2007 році з метою долучити значну частину суспільства до вирішення сучасних екологічних проблем і спонукати громади і організації в усіх країнах об’єднатися в єдиний рух для захисту Землі.

Це акція, під час якої згадуємо про те, що ресурси нашої планети обмежені і наша відповідальність – дбайливо ставитись до того, що нам дає природа. Щороку мільйони людей з більш ніж 150 країн світу об’єднують свої голоси, щоб привернути увагу до тендітності нашої Землі, до тих екологічних проблем, які є для них важливими.

В зв’язку з цією акцією-кампанією у гімназії проведені позакласні заходи природоохоронної спрямованості; оголошений конкурс малюнків на тему: «Планета в теплих долонях», серед учнів 1-3 класів; на карті www.ecomap.org позначено одну із важливих проблем нашого регіону – відсутність очисних споруд, що призводить до забруднення літосфери і гідросфери м.Самбора і району. Також 19 березня о 20:30 було вимкнене зовнішнє освітлення гімназії. Адміністрація гімназії , педагогічний колектив звернулися до учнів та їх батьків приєднатися до цієї акції, активно взяти участь у Годині Землі, наприклад, через вимкнення світла на одну годину, а також вимкнення приладів, які не є суттєво важливими.

Кiлькiсть переглядiв: 111

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.