Під осіннім листям винограду

У четвер 8 вересня, на подвір’ї будинку учнівської творчості, під листям винограду проходили літературні посиденьки присвячені 775-річчю міста Самбора. За столами, на яких були налиті сонцем виноград та яблука, зустрілися під осіннім листям винограду два покоління письменників . Члени літературного товариства «Дністер» та юних літераторів КЗЦПО «Росинка». Двома колективами керує поетеса Оксана Сварко. Слухали поезію Маркіяна Ковальчука, Любові Бендзи, Надії Писко-Гудзій, Любові Ванів, Оксани Бобак-Подолець, Олександри Сумарук, Вікторії Красуліної-Кобель та її дочки Лідії Кобель. З юних літераторів виступали Іринка Скасків, Ростислав Бережницький , Розалія Яворська, Антоніна Ясінська, Софія Ізикевич, Марат Кучак. Усі є учнями Самбірської гімназії.

/Files/images/DSC_0165.JPG

/Files/images/DSC_0155.JPG

Звучали поезії та проза про Самбір, Україну, осінь, Тараса Шевченка та Івана Франка. Поети та прозаїки зобразили навколишній світ . Усі ділилися своєю творчістю перехоплюючи час від часу ягоди винограду. А в перервах між читанням своїми піснями нас надихали гуртківці центру позашкільної освіти Василь Горбань і Павло Маринкевич (керівник Володимир Булик). Все було затишно і привітно.

Захід пройшов на одному подиху. Натхненні поезією усі взялися за руки та голосно промовили: «Люблю Самбір!Люблю Україну!»

Учениця Самбірської гімназії

Зубар Аліна

Кiлькiсть переглядiв: 326

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.