Вибори президента у гімназії

Головною метою учнівського самоврядування є розвиток духовності , соціальної активності учнів, виховання в них почуття власної гідності, надання їм можливості проявити себе у громадській діяльності.

У Самбірській гімназії упродовж багатьох років діє учнівський парламент, мета якого – згуртувати учнів гімназії, привити їм почуття господарів , навчити співпрацювати між собою, з педагогами . Діяльність учнівського самоврядування має демократичний та гуманний характер і спрямована на формування у дітей національної свідомості, духовності, патріотизму, основ моральності, фізичної досконалості.

У гімназії недавно пройшли вибори президента учнівського самоврядування . Напередодні відбулися збори, під час яких виступила Олена Криванчик, президент гімназії, випускниця, яка звітувала про проведену роботу, зокрема наголосила на важливості командного духу, єдиної мети у досягненні успіху.

Після цього із своїми програмами виступили кандидати у президенти.

Головчак Ліза, учениця 6(10)-Б класу, представила свою програму:

- Створити парламент майбутнього.

- Визначити дату Дня гімназії, яка б щорічно відзначалась.

- Проводити «Акції милосердя».

- Залучати учнів до волонтерства.

- Проводити акції, різноманітні заходи, які б з гідністю представляли гімназистів в місті, області, Україні.

Зубар Аліна , учениця 6(10)-А класу, говорила про

- захист прав та інтересів гімназистів;

- виконання учнями своїх обов’язків;

- реалізацію інтересів, можливостей та бажань гімназистів.

Половчак Ірина , учениця 5(9)-Б класу, запропонувала свій план дій:

- зробити шкільне життя яскравішими та різноманітнішими;

- зберегти існуючі гімназійні традиції та запропонувати нові ;

- проводити нові тематичні тижні у гімназії або тематичні дні.

На прощання президент Криванчик Олена та її однодумці підготували вечірку #SG PARTY, на яку були запрошені президенти та представники учнівських парламентів інших шкіл.

Виборча комісія, основу якої склали старшокласники, серйозно підготувалася до виборів: підготували списки виборців, бюлетені, скриньку для голосування. Після підрахунку голосів Президентом гімназії стала Головчак Єлизавета – мудра, креативна, виважена учениця.

Новообраний президент зразу ж включилася в роботу. Уже перше засідання новообраного парламенту засвідчило, що зібралися тут лідери гімназії, яких обрали колективи класів, з метою здійснення розпорядчої та виконавчої влади в гімназії в межах громадянських та учнівських прав. Було обговорено та затверджено план роботи на ІІ семестр. Новообраний президент разом із членами гімназійного парламенту вибрали радника президента – Сенкальську Марту , ученицю 6(10)-Б, прем’єр – міністра – Зубар Аліну. Було створено п’ять міністерств: міністерство інформації, міністерство дозвілля і творчості, міністерство спорту та туризму, міністерство дисципліни та порядку, міністерство волонтерства.

Успішна діяльність учнівського парламенту є запорукою виховання майбутньої конкурентноспроможної особистості, успішної людини. Учнівська парламентська діяльність спрямована на стимулювання творчого самовдосконалення учнів, сприяє їхній самореалізації , соціалізації в сучасному суспільстві.

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.