День Святого Валентина

День Святого Валентина – це день відкритих сердець, сповнених любові. Любов – це природна здатність людини, життєствердна й вічна. Зберігаючи її у своєму серці, можна здолати будь-які труднощі – будь-яка мета стає реально досяжною . Коли любиш когось, то цей стан відчуття щастя, любові переноситься на взаємини з усіма довкола, і тоді дуже легко й радісно співпрацювати, піклуватися про людей, створювати щось нове. Саме таким новим за змістом і формою у святкуванні Дня закоханих було дійство двома мовами – французькою та англійською – у Самбірській гімназії. Створили особливу атмосферу в проведенні свята вчителі іноземних мов: Оксана Смородінова, Тетяна Головченко, Галина Кучварська, Марія Стисло.

Захід розпочався піснею «Love is…», яка налаштувала усіх присутніх на атмосферу тепла та любові. Її виконали дівчатка 2(6)-Б класу : Залокоцька Юлія, Сороіна Софія, Прокопович Діана, Пазюк Юлія, Туз Анастасія та Страхоцька Лілія. Оскільки цей день називають Днем Святого Валентина, усі мали змогу переглянути мультиплікаційний фільм «Who was St.Valentine?» («Ким був Св.Валентин?»). Далі лунала зворушлива пісня «Knock-knock» («Тук-тук») у виконанні учня 4(8)-А класу Мартина Добрянського, яку він заспівав під гітару. Сучасну молодіжну пісню «Wrecking ball» («Руйнівна сила») представили дівчата 6(10)-А класу Гриник Юлія, Буряк Наталія, Француз Софія і Матвіїшин Ольга. Особливої енергетики під час свята у виконанні вихованців –гімназистів групи «Джінджер» Завійська Ірина, Горбачик Наталія, Верхоляк Діана, Лазурко Вікторія, Ільків Андріана, Яворська Розалія і Хомічак Анна додав танець у стилі hip-hop .

/Files/images/DSCN0302.JPG

Справжньою перлиною святкового концерту стало виконання пісні «Perhaps» («Можливо») Кінцак Лілією, ученицею 4(8)-А класу. Пісня вдало була поєднана з бальним танцем у виконанні солістки та її однокласника Шийка Максима. Нікого не залишила байдужим своїм надзвичайним вокальним талантом Кульчицька Юлія, яка виконала пісню «I love you baby».

/Files/images/DSCN0324.JPG

А от відомий не лише в гімназії, але і усьому місті виконавець – гітарист, учень 5(9)-Б класу Дикий Богдан вразив присутніх своїм оксамитовим голосом, виконавши дві пісні: «Love me tender» («Кохай мене ніжно») Елвіса Преслі англійською мовою та «Tombe la neige» («Падає сніг») Сальваторе Адама французькою.

/Files/images/DSCN0310.JPG

Зворушили серця усіх і маленькі гімназисти. Учні 1(5)-Б класу Кривда Христина, Хвостяк Анна, Макар Віталій, Ладичук Денис, Хомик Лілія та Павлійчук Руслан виконали інсценізацію віршованої композиції «We have a mailbox» («Ми маємо поштову скриньку»). Мило та по -дитячому щиро виконала пісню «My Bonnie» («Мій Бонні» ) учениця цього ж класу Сергійчук Юлія, а допоміг їй обіграти «повернення Бонні» її однокласник Матвіїшин Андрій. Був на вечорі і сумний момент коли згадали про трагічне кохання Ромео і Джульєти. Відеофільм про них розчулив усіх історією їхнього кохання. Звучали під час свята і віршовані рядки про кохання , їх англійською мовою декламували учениця 6(10)-А класу Гриник Юлія, учень 4(8)-А класу Кульчицький – Густ Іван та учень 2(6)-Б класу Волошинський Святослав.

/Files/images/DSCN0304.JPG

Як відомо, французька мова вважається мовою кохання, тому так вразила усіх «французька» частина заходу. Зокрема, учениця 6(10)-Б класу Головчак Єлизавета та учень 5(9)-Б класу Кучак Марат показали сценку «L’amour» («Кохання»), а учні 6(10)-А класу Костюк Назар, Деркач Марта, Гриник Юлія , Сілецький Ігор, Зубар Аліна, Матвіїшин Ольга, Витівська Марія і Буряк Наталія поставили сценку «Et vous, comment aimez-vous?» («А як кохаєте ви?). Учень 7(11)-Б класу Бандрівський Тарас задушевно продекламував вірш Жака Превера «Pour toi. Mon amour» («Для тебе, моя кохана»). Переклад віршів читали учень 7(11)-Б класу Дзяма Маркіян та Криванчик Олена, учениця 7(11)-А класу.

/Files/images/DSCN0339.JPG

Неможливо було б уявити цей чудовий вечір без неперершених ведучих. Яскраво та невимушено вели свято учні 7(11)-Б класу Дзяма Маркіян та Ястребська Христина .

Коли святковий концерт підійшов до кінця, до слова запросили директора гімназії. Світлана Якубовська привітала гімназистів, учителів та гостей з Днем Святого Валентина, подякувала за чудесний вечір організаторам та учасникам та наголосила, що всі ще раз мали змогу переконатись, наскільки талановитими є гімназисти. Дуже показовим, зауважила Світлана Андріївна, є той факт , що усе свято проводилось англійською та французькою мовами. Відзначила, що буквально в суботу , 11 лютого, гімназисти брали участь у ІІІ обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови та французької мов і вибороли призові місця: Ястребська Христина 7(11)-Б класу та Головчак Єлизавета 6(10)-Б класу – ІІІ місце з англійської мови та Шлієнко Діана 5(9)-А клас – ІІІ місце з французької мови. І лише 1 бал відділив ученицю 6(10)-А класу Витівську Марію від ІІІ місця з французької мови.

Світлана Якубовська побажала усім і надалі з гідністю нести статус гімназиста та достойно захищати його на усіх рівнях . «Щоб зробити інших щасливими , нам потрібно об’єднатися і разом іти до мети – загальної любові, процвітання та щастя», - це були напутні слова директора гімназії усім присутнім на святі.

Кiлькiсть переглядiв: 485

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.