Покликав дзвоник до шкільної лави

Вересень має за честь розпочинати навчальний рік. Для кожного цей день є особливим – першокласники вперше переступаю шкільний поріг, а для випускників перший дзвоник в стінах рідного навчального закладу продзвенить востаннє. Побільшає клопотів у батьків – знову треба буде разом проходити навчальну програму із своїми діточками. Зануряться у щоденну подвижницьку працю педагоги. Але для всіх перше вересня є святом.

Святковий настрій панував цього сонячного вересневого дня на подвір’ї гімназії. Позаду літні канікули – сповнені сил та натхнення школярі повернулися у рідні стіни. Хвилюються мамусі та татусі – сьогодні їхні діточки стануть не просто першокласниками, а гімназистами.

Під музику козацького маршу гімназисти Ліза Головчак, Марта Сенкальська та Андрій Трач внесли Державний прапор України, Наталія Буряк, Юлія Гриник та Назар Горбацьо – Хоругву гімназії, діти учасників бойових дій на Сході нашої держави Роман Гілевич та Марат Кучак – Прапор із зони АТО. Зазвучав Гімн, хвилиною мовчання вшанували пам'ять випускника гімназії Володимира Юричка та всіх новітніх героїв, які віддали своє життя за України.

Можливо хтось і дорікне: щороку читаємо про це, навіщо знову згадувати ці офіційні моменти? А згадувати потрібно – адже з таких, здавалося б, на чиюсь думку, банальних речей, розпочинається формування Патріота, Громадянина. Повага до національних символів має закладатися ще з дитинства, щоб потім пронести її через все життя.

Ведучі Ірина Половчак Віталій Хилинський урочисто оголосили про відкриття святкової першовересневої лінійки. Дружніми оплесками привітали присутні гімназистів-першачків та їхніх класних керівників Ірину Гринько, Марію Тимців та ОксануЧалчинську.

Вже традиційно протягом багатьох років благословляє педагогів та школярів отець Микола Витівський. Теплі, щирі, зрозумілі кожному напутні слова – з Божою поміччю зуміємо досягти вершин. Як скроплює теплий дощ землю, засіяну людськими руками, так покропив отець Микола першокласників та їхніх наставників – результати їхньої спільної щоденної праці згодом проростуть рясними плодами.

У вітальному слові директор гімназії Світлана Якубовська коротко підвела підсумки літа. Є вагомі здобутки – навчальний заклад увійшов в десятку найкращих шкіл Львівщини. Такі дані оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти після детального аналізу результатів ЗНО. Понад 50 відсотків випускників гімназії поступили на державну форму навчання у провідні виші України, шестеро стали студентами навчальних закладів у Польщі.

Попереду дуже напружений рік – у листопаді навчальний заклад святкуватиме своє 225-річчя. Подякувала Світлана Андріївна батькам, депутатам, випускникам, керівникам підприємств та всім, хто долучається до організації свята та ремонтних робіт, які ведуться на території гімназії.

Вітаючи педагогів та школярів з початком навчального року, Ігор Несторак передав вітання від народного депутата Андрія Лопушанського і водночас запевнив, що з їхнього боку буде підтримка на всіх рівнях. Вчитель англійської мови Леся Хомик рішенням педагогічної ради отримала від Фонду Андрія Лопушанського сертифікат на відпочинок у санаторії "Женева".

Підтримає гімназію і міська рада, зазначила у своєму виступі депутат та голова піклувальної ради Галина Криванчик. А за сумлінну працю та вагомий внесок у справу навчання та виховання учнівської молоді та з нагоди ювілею Світлана Андріївна отримала від міського голови Юрія Гамаря грамоту. Її вручила головний спеціаліст відділу освіти Любов Войтко. Звучали привітання від директора польської школи Христини Гусар.

/Files/images/1 вересня 17.JPG

Запальний танець народного ансамбль сучасного танцю "Резонанс", "Віденський вальс" танцювального колективу "Фантазія", мелодійні пісні у виконані Роми Рудяк та Лілії Кінцак додали всім святкового настрою цього осіннього сонячного дня.

/Files/images/1 вересня 17..JPG

Цьогоріч навчальний заклад у свою славну гімназійну родину прийняв 80 першокласників. Від майбутньої випускниці Марії Витівської вони отримали символічний факел знань, який запалює у серцях учнів бажання вчитися та подарунки від старшокласників. Водночас вся гімназійна родина отримала віршовані запевнення першачків гарно вчитися, бути чемними та слухняними, творчими та креативними і всіляко примножуватимуть славу навчального закладу.

Випускники Аліна Зубар та Максим Кузьмович, першокласники Тетяна Петринів та Михайло Тимців нагадали всім, що навчальний рік розпочався – продзвенів з їхніх рук перший дзвоник, який покликав на перший урок. Коридором благословення пройшли наймолодші гімназисти у свої класи. За старовинним українським звичаєм матері обсіяли свої донечок й синочків зерном, щоб зростали вони в школі сповнені зернами знань.

Кiлькiсть переглядiв: 424

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.