Незабутня подорож гімназистів до ПАРЄ

9 жовтня у складі делегації від Фонду народного депутата Андрія Лопушанського гімназисти (Смородінов В.,Страхоцька Л., Яблонська А. і Яблонський Р.)вирушили до Парламентської Асамблеї Ради Європи, що знаходиться у Страсбурзі, Франція. Саме там 11 жовтня очікувався візит і виступ Президента України Петра Порошенка та відкриття Зірки Небесної Сотні на Алеї Зірок у Страсбурзі. Відвідання ПАРЄ та вищезазначених заходів було основною ціллю нашої поїздки.

Попри те, наша поїздка перетворилась на справжню подорож! Першою зупинкою став Краків, Польща. Ми із захопленням здійснили екскурсію по старовинному Вавельському замку, прогулялись вуличками Кракова та набережною і рушили далі.

Наступного дня нас чарувала Прага, Чехія. Неймовірна архітектура, прогулянка Карловим Мостом, візит до найбільшої у світі Королівської резиденції (зараз – резиденція Президента Чехії) нікого не залишила байдужим.

І ось середа, 11 жовтня! Ми у Страсбурзі! Із завмиранням серця ми потрапляємо у будівлю Асамблеї Ради Європи. Ми всі у вишиванках, до нас підходять,знайомляться, фотографуються! Приємно представляти Україну!

Нарешті прибуває наш Президент! Вітається з усіма нами за руку і каже: «Які фантастичні у вас всіх вишиванки!» Нас знімають десятки камер з усього світу!

Потім ми усі слухали виступ П.Порошенка з балкону залу засідань. Незабутнє відчуття!

Останнім заходом було відкриття Президентом Порошенком Зірки Небесної Сотні. Було зворушливо слухати Президента під час цієї події.

Після усіх урочистостей наші гімназисти мали змогу сфотографуватися з Президентом, а потім дати інтерв’ю телеканалу Рада. Не розгубились, а виважено відповідали на усі запитання. Молодці!

А далі ми гуляли центром Страсбурга. Архітектура та атмосфера просто вражаюча, а неперевершену велич та красу Нотердаму де Страсбург жодна фотографія не в силах передати! У нас просто захопило подих від цього Страсбургського собору!

Дорога додому пролягала через Австрію та Угорщину. Ми мали змогу погуляти по Відню, де знаходяться багато пам’яток архітектурної та культурної спадщини.

Будапешт теж вразив нас багатою архітектурою та цікавинками!

Звичайно, у нас не було достатньо часу та можливості, щоб побачити все у кожному з п’яти європейських міст, та ми повернемось, обов’язково повернемось!

Смородінова О.Н., вчитель Самбірської гімназії

Кiлькiсть переглядiв: 292

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.