«Спогади з життя простих людей, що пережили Голодомор»

Тиждень, який пройшов , був насичений важливими в житті нашої країни подіями. Вся Україна відзначала 21 листопада 4 річницю «Революції гідності» і 13 річницю «Помаранчевої революції».

/Files/images/Голодомор..jpg

А вже 25 листопада в Україні вшановували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Саме цій трагічній даті нашої історії було приурочено учнівську науково-практичну конференцію , яка проходила 24 листопада у Львівській класичній гімназії при Львівському національному університеті ім. І.Франка. На конференцію було запрошено унів гімназій Львівської області, а також учнів шкіл Львова. Всього у науково-практичній конференції взяло участь понад 30 науко-пошукових робіт про Голодомор. Делегація нашої гімназії, в складі 3 чоловік Витівстької Марії учениці 7-А класу, Німиловича Валерія учня 6 класу і Гади Лесі Богданівни – учителя історії, також взяла участь в даній конференції.
Витівська Марія презентувала роботу на тему: «Спогади з життя простих людей, що пережили Голодомор». Ця робота була присвячена спогадам жительки м.Самбора, уродженки Черкащини, що пережила голод 1932-1933 р. Юричко Дарії Григорівни. Ці спогади в свій час записав наш учень , новітній Герой України Володимир Юричко.
Під час презентації даної роботи Марія Витівська вдало поєднала зв’язок поколінь, наголосивши на тому, що мільйони людей, які за загинули у 1933 році голодною смертю, не могли безслідно розчинитися у часі і просторі . Про них пам’ятають ті хто вижив, їх діти та онуки. Також були наведені цифри жертв Голодомору у Черкаській обл.
Заключним словом доповіді були слова: Віддати шану невимнно померлим у ті роки - це найменше, що ми можем зробити. Якщо раніше людей міг врятувати тільки шматок хліба, то зараз лише пам’ять.
Під час підведення підсумків і нагородження учасників конференції роботу учнів нашої гімназії було названо в числі 6 найкращих робіт науково-практичної конференції. Нагороджено Дипломом «За вражаючий зв’язок поколінь у розкритті теми Голодомору». А також цінним подарунком – настільною грою створено Українським інструментом національної пам’яті «Українська революція 1917-1921 рр.»

/Files/images/Голодомор...jpg

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.